Sneller overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken bij Reaal

Het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken kan een langdurig proces zijn. In veel gevallen worden chronisch zieken geconfronteerd met een forse premieopslag of een afwijzing. Dankzij een samenwerking tussen Reaal en intermediair ICZ moet het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken sneller verlopen en een hogere acceptatiegraad opleveren.

Nederland telt 5,3 miljoen mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, obesitas en epilepsie. Ook mensen met MS, HIV, nier-, lever- en longaandoeningen, hart- en vaatziekten en de ziekte van Crohn worden beschouwd als chronisch zieken. Dat geldt ook voor mensen die kanker hebben gehad en genezen zijn verklaard.

Voor mensen die een ziekte hebben gehad, of mensen die chronisch ziek zijn, kan het erg lastig zijn om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Vaak moeten ze een hogere premie betalen of worden ze afgewezen. Dat maakt het kopen van een huis door chronisch zieken een stuk lastiger of zelfs onmogelijk.

Aanvragen overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken kan sneller

Reaal vraagt normaal gesproken bij een aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken zelf de medische stukken op bij de betrokken instanties. Dat voortraject wordt nu door de gespecialiseerde intermediair gedaan. Michael Martinho, key accountmanager bij Reaal: “Het scheelt voor ons dus administratieve handelingen, waardoor we direct de medische stukken in kunnen duiken. Onze medische expertise zorgt vervolgens voor een hoge acceptatiegraad.”

Maar mensen met een chronische ziekte kunnen ook gewoon nog steeds rechtstreeks via reaal.nl een offerte voor een overlijdensrisicoverzekering aanvragen, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten. “Wanneer iemand via reaal.nl een ORV aanvraagt, neemt Reaal die zelf in behandeling, ook als achteraf blijkt dat diegene een chronische ziekte heeft. De acceptatiegraad blijft voor de cliënt hetzelfde, of er nu wordt gekozen voor ICZ of Reaal.”

Vergelijk online zelf de overlijdensrisicoverzekeringen van Reaal met die van onder meer Dela, Zwitserleven en FBTO.

Sneller overlijdensrisicoverzekering voor chronisch zieken bij Reaal
5 (100%) 1 vote