Je uitvaart verzekeren via een koopsom

Veel mensen die een uitvaartverzekering in geld of een uitvaartverzekering in natura hebben betalen daarvoor maandelijks een premie. Maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je betaalt dan eenmalig een bedrag en je uitvaart is verzekerd.

Uitvaartverzekering tegen koopsom

Afhankelijk van wat je wilt kost een uitvaart al snel zo’n zevenduizend tot achtduizend euro. Omdat ze hun nabestaanden niet wilt opzadelen met financiële problemen kiezen veel mensen voor een uitvaartverzekering. Je kunt er daarbij voor kiezen om de premie maandelijks te betalen, maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je stort dan eenmalig een bedrag en je bent direct verzekerd. Kom je een dag later te overlijden, dan heeft de verzekeraar pech en moet hij de volledige koopsom uitkeren. Leef je daarentegen nog heel lang, dan kan de verzekeraar de gestorte koopsom lang laten renderen. Jij hebt echter altijd de zekerheid dat je uitvaart geregeld wordt zoals jij dat wilt en tegen het bedrag dat jij daarvoor bepaald hebt.

Alle drie de grote uitvaartverzekeraars zoals Yarden en Dela bieden een uitvaartverzekering tegen koopsom aan. Onder meer de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is via een koopsom of periodieke premiebetaling te voldoen. Bij deze flexibele uitvaartverzekering kun je op elk moment bepalen of je een uitkering in geld, in diensten of via een combinatie van beide wilt.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Yarden

Je uitvaart verzekeren via een koopsom kan onder meer via de Yarden Uitvaart op Maat verzekering. Op de site van Yarden staan enkele rekenvoorbeelden van koopsommen voor een uitvaart. Een 55-jarige die zijn uitvaart wil verzekeren via een koopsom hoeft daarbij nu minder te betalen dan iemand die 65 is. Logisch want statistisch gezien zal de 55-jarige langer leven en kan het gestorte kapitaal langer renderen. Let wel op, want in de voorbeelden van de koopsommen op de site van Yarden zijn nog niet alle kosten meegenomen. Bereken je premie op de site van Yarden.

Met de Yarden op Maat verzekering ben je overigens niet verplicht om je uitvaart ook door Yarden te laten verzorgen. Dat kun je ook laten doen door bijvoorbeeld een lokale uitvaartvereniging of door een andere uitvaartbedrijf. Maar als je het door Yarden laat doen, kan de uitvaartverzekeraar tien procent van het verzekerd bedrag extra toekennen. In Nederland wonende kinderen kunnen tot hun achttiende gratis meeverzekerd worden bij de ouders. Tussentijds verhogen van het verzekerde bedrag is ook mogelijk. Daarnaast zijn er nog een aantal gevallen waarin de verzekeraar niet hoeft uit te keren. Lees de voorwaarden voor je de uitvaartverzekering afsluit.

Geven je nabestaanden minder uit dan het bedrag dat je via de koopsom verzekerd hebt, dan krijgen ze tien procent van het verzekerde bedrag terug met een maximum van 500 euro. Omdat Yarden een zogeheten natura-sommen-verzekeraar is, wordt er verder geen geld uitgekeerd. Yarden vergoedt de kosten van de uitvaart tot het verzekerde bedrag en maakt die vergoeding in veel gevallen rechtstreeks over aan bijvoorbeeld de uitvaartondernemer. Als de uitvaart duurder wordt dan waarvoor je verzekerd bent, dan moeten je nabestaanden zelf de extra kosten betalen of voor een minder luxe uitvaart kiezen. Voor het afsluiten van de verzekering moet je wel een vragenlijst over je gezondheid invullen. De klantwaardering voor Yarden steeg van 7,8 in 2014 naar 8,0 in 2015.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Dela

Ook bij Dela kun je je uitvaart verzekeren via een koopsom. Dat kan met het Dela UitvaartPlan dat al vijf jaar achter elkaar door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste uitvaartverzekering in diensten. Iedereen tot en met 84 jaar kan zo’n koopsom afsluiten. Bij Dela kan je verzekerde bedrag nog aangroeien dankzij de winstdelingsregeling, maar wintstdeling is niet gegarandeerd. Ook met het Dela UitvaartPlan tegen koopsom zijn je nabestaanden niet verplicht om je door Dela te laten begraven of cremeren. Tussentijds bijstorten om het verzekerde bedrag te verhogen is ook mogelijk. Bereken je premie van de uitvaartverzekering tegen koopsom bij Dela.

De uitvaart koopsom verzekering van Monuta

Ook Monuta biedt en koopsom uitvaartverzekering. Dat kan echter alleen bij de kapitaal uitvaartverzekering in geld. Verzorgt Monuta ook je uitvaart, dan krijgen je nabestaanden korting op de rekening van de uitvaart. Ook bij een Monuta uitvaartverzekering via koopsom zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Ook hier geldt: lees de voorwaarden goed door.

Een uitvaartverzekering van Reaal afsluiten

Bij Reaal kun je geen uitvaartverzekering meer afsluiten. Je kunt alleen nog een bestaande Reaal-uitvaartverzekering verhogen.

De uitvaartverzekering van Axent

Uitvaartverzekeraar Axent is in 2010 ontstaan en beheert de uitvaartpolissen van haar rechtsvoorgangers zoals Aegon en Levob. Met 2,3 miljoen uitvaartverzekeringen is Axent een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. De uitvaartverzekering van Axent keert alleen geld uit. Ben je terminaal ziek en weet je dus al dat je spoedig komt te overlijden, dan kun je zelf al een deel van de uitkering opnemen om bijvoorbeeld extra zorg te betalen of die droomreis nog te maken. Axent is inmiddels overgenomen door verzekeraar ASR en zal als zelfstandig merk verdwijnen.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom
5 (100%) 1 vote