Ga naar de inhoud

Je uitvaart verzekeren via een koopsom

Veel mensen die een uitvaartverzekering in geld of een uitvaartverzekering in natura hebben betalen daarvoor maandelijks een premie. Maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je betaalt dan eenmalig een bedrag en je uitvaart is verzekerd.

Uitvaartverzekering tegen koopsom

Je uitvaart verzekeren via een koopsom geeft je de zekerheid dat je uitvaart geregeld wordt zoals jij dat wilt en tegen het bedrag dat jij bepaald hebt © Adrianna Geo / Unsplash
Je uitvaart verzekeren via een koopsom geeft je de zekerheid dat je uitvaart geregeld wordt zoals jij dat wilt en tegen het bedrag dat jij bepaald hebt © Adrianna Geo / Unsplash

Afhankelijk van wat je wilt kost een uitvaart al snel zo’n 8000 tot elfduizend euro. Het Nibud komt met 7500 euro iets lager uit, maar dat zijn cijfers uit 2017. Cremeren is doorgaans iets goedkoper dan begraven. Op de site van Monuta kun je via een uitvaartkostenmeter berekenen wat een uitvaart kost. Zelfs voor de meest kale begrafenis, zonder rouwkaarten, afscheidsbijeenkomst en bezoekers ben je al drieduizend euro kwijt. Leestip: Zo kun je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten.

Omdat ze hun nabestaanden niet wilt opzadelen met financiële problemen kiezen veel mensen voor een uitvaartverzekering. Je kunt er daarbij voor kiezen om de premie maandelijks te betalen, maar je kunt ook je uitvaart verzekeren via een koopsom. Je stort dan eenmalig een bedrag en je bent direct verzekerd. Kom je een dag later te overlijden, dan heeft de verzekeraar pech en moet hij de volledige koopsom uitkeren. Leef je daarentegen nog heel lang, dan kan de verzekeraar de gestorte koopsom lang laten renderen. Jij hebt echter altijd de zekerheid dat je uitvaart geregeld wordt zoals jij dat wilt en tegen het bedrag dat jij daarvoor bepaald hebt.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Dela

De grote uitvaartverzekeraars zoals  Monuta en Dela bieden een uitvaartverzekering tegen koopsom aan. Je uitvaart verzekeren via een koopsom kan met het Dela UitvaartPlan dat al vijf jaar achter elkaar door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste uitvaartverzekering in diensten. Iedereen tot en met 84 jaar kan zo’n koopsom afsluiten. Bij Dela kan je verzekerde bedrag nog aangroeien dankzij de winstdelingsregeling, maar wintstdeling is niet gegarandeerd. Ook met het Dela UitvaartPlan tegen koopsom zijn je nabestaanden niet verplicht om je door Dela te laten begraven of cremeren. Tussentijds bijstorten om het verzekerde bedrag te verhogen is ook mogelijk. Bereken je premie van de uitvaartverzekering tegen koopsom bij Dela.

De uitvaart koopsom verzekering van Monuta

Ook Monuta biedt en koopsom uitvaartverzekering. Dat kan echter alleen bij de kapitaal uitvaartverzekering in geld. Verzorgt Monuta ook je uitvaart, dan krijgen je nabestaanden korting op de rekening van de uitvaart. Ook bij een Monuta uitvaartverzekering via koopsom zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Ook hier geldt: lees de voorwaarden goed door.

Je uitvaart verzekeren via een koopsom bij Yarden

Je uitvaart verzekeren via een koopsom kon onder meer via de Yarden. Maar dat is sinds eind 2020 niet meer mogelijk. Bestaande verzekeringen worden wel gewoon uitgevoerd.

Lees ook: uitvaartverzekeringen vergelijken op premie, dekking en klanttevredenheid.

Uitkering bij terminale ziekte

Bij een terminale ziekte mag u ook maximaal de helft van de verzekering in geld al bij leven te laten uitkeren. U kunt dan bijvoorbeeld extra zorg inkopen of uw laatste wensen in vervulling laten gaan. Maar die mogelijkheid bestaat niet als u er voor gekozen heeft om het verzekerd bedrag alleen te laten uitkeren om de uitvaartkosten te betalen.

Bij het afsluiten van de Laatste Wensen uitvaartverzekering kunt u kinderen tot 21 jaar gratis laten meeverzekeren. U krijgt drie gezondheidsvragen.

Mis nooit meer een bericht. Meld je hieronder aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook.

Privacy
2.3/5 - (3 stemmen)